Slim Telefoonboek van partner TOEK in magazine Nederlands Jeugd Instituut

150 150 Katinka

Slimme apps kunnen bijdragen aan het behalen van de transformatiedoelen in de jeugdzorg. Vanuit die overtuiging is Sociaal Domein Fryslân in 2015 gestart met ontwikkeling van de webapplicatie Slim Telefoonboek.

logo-sdf-toek

Voor een vraaggerichte ordening werd gebruik gemaakt van CAP-J: het door het Nederlands Jeugdinstituut ontwikkelde Classificatiesysteem­ voor de Aard van Problematiek van Jeugd. Anne van der Vinne, projectleider vanuit Sociaal ­Domein ­Fryslân ­en ­iCW2020-deelnemer Dennis­ Ringersma, ontwikkelaar vanuit TOEK, vertellen over deze dynamische webapplicatie.UP-TO-DATE

Waarom deze app? Anne van der Vinne: ‘Wij merkten dat de gebiedsteams vaak geen toegang hebben tot actuele informatie van gecontracteerde zorg. Informatie over onder andere de duur van de behandeling, lengte van wacht lijsten en contactpersonen bij calamiteiten ontbreekt. Er wordt wel gewerkt met een menu kaart, maar dat is een statisch document dat al snel verouderde gegevens bevat. En het werkt aanbodgericht denken in de hand. Wij willen dat gebiedsteams vanuit de vraag van een cliënt makkelijker, en op basis van actuele informatie, een weloverwogen keuze maken voor de juiste en meest beschikbare zorg.’ In eerste instantie kreeg ontwikkelaar TOEK een simpele opdracht: het aanbod van regionale en landelijke jeugdhulp beter inzichtelijk maken. Al snel werd duidelijk dat de behoefte veel groter was. ‘Hulpverleners vertelden ons hoe vervelend het is om verouderde contact informatie te hebben en soms twee dagen bezig te zijn om de juiste persoon aan de telefoon te krijgen’, vertelt Dennis. Tegelijkertijd bleken bijvoorbeeld huisartsen niet te weten wie er in de gebiedsteams werken en welke expertise aanwezig is.


DYNAMISCH
Conclusie:­ er­ was­ behoefte ­aan­ een­ dynamische web-app waarmee aanbieders en hulpverleners elkaar makkelijker op expertise kunnen vinden en die altijd up-to-date is. ‘We zijn gaan kijken hoe we het aanbod in de jeugdhulp goed konden ordenen in de app, want tot dan toe gebeurde dat veelal op alfabetische volgorde’, aldus Dennis. CAP-J werd door veel professionals genoemd ­als ­een effectief ­classificatie s­ysteem. De voordelen zijn volgens hen dat het goed onderbouwd en onpartijdig is en zorgt voor een gemeenschappelijke taal tussen hulpverleners. Daarmee was het idee geboren om de CAP-J systematiek­ te­ integreren­ in ­de ­app.

Nieuwsgierig naar het volledige artikel? Lees het hier.

Bron: Njij? Relatiemagazine van het Nederlands Jeugdinstituut.

Plaats een reactie

Your email address will not be published.