TinyEYE wint Oranje Handelsmissie Fonds 2016

150 150 Katinka

Stadskanaalster logopediste ontwikkelt online spraakgames voor vluchtelingen en wint het Oranje Handelsmissie Fonds 2016

Woensdag 23 november zijn te Schiphol uit meer dan 600 deelnemers 10 winnaars gekozen die door het Oranje Handelsmissie Fonds een jaar lang ondersteund worden met het realiseren van hun expansie naar het buitenland.

Elisa Gielen en Paul Jenkins, Oranja Handelsmissie FondsHet Oranje Handelsmissie Fonds is een initiatief van ING, KLM, MKB-Nederland en het Ministerie van Buitenlandse Zaken, in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemen Nederland. De troonswisseling op 30 april 2013 is voor de initiatiefnemers hét moment geweest om hun kennis en ervaring te bundelen en daarmee het belang van internationale handel voor Nederland te onderstrepen. iCW2020-partner en logopediste Elisa Gielen uit het Groningse Stadskanaal, die een maand geleden door minister Schippers werd uitgekozen als Innovatieplaats Cure, is weer in de prijzen gevallen en werd na een zenuwslopende finale gekozen tot winnaar van het Oranje Handelsmissie Fonds.

Voor Gielen betekent deze verkiezing heel veel. Allereerst is het de erkenning dat met online logopedie en met inzet van spraakgames vluchtelingen en anderstaligen vrij makkelijk nieuwe klanken kunnen aanleren en daardoor in korte tijd verstaanbaar leren praten in de nieuwe taal van het land waar ze terechtgekomen zijn. Gielen werkt met slim internet wat door de meertalige logopedisten in haar bedrijf internationaal ingezet wordt. Gielen:” Koningin Maxima vertelde enkele weken geleden nog dat het moeilijkste voor haar de uitspraak van de “ui” was toen ze Nederlands leerde.” Veel anderstaligen hebben moeite met de uitspraak van klanken zoals ” ui, ei, au, oe uu, eu,u ” maar ook met het verschil tussen de b en de p. Baard en paard klinkt voor een Syriër hetzelfde want hij kent de klank “p” niet. Met online logopedie van TinyEYE en met de interactieve spraakgames kunnen deze klanken eenvoudig online geleerd worden.

“Minister Schippers ziet Nederlandse e-health diensten en producten als een belangrijk export product en dat is precies wat wij nu ook gaan doen. Duitsland en België zijn bijzonder geïnteresseerd in online logopedie en de spraakgames van TinyEYE. Met de steun en kennis van het Oranje Handelsmissie Fonds en met zijn partners KLM,ING,MKB en het Ministerie van Buitenlandse Zaken en RVO gaan belangrijke deuren open en kunnen we grote sprongen maken.” Gielen: ” we zijn waanzinnig blij en kunnen niet wachten om in dat KLM vliegtuig te stappen”. Maar eerst gaan Gielen en haar partner Paul Jenkins samen met  de andere 9 winnaars op 30 november naar de AEX beurs om met een flinke slag op de gong het avontuur in het buitenland te starten.

_35a7709-lr

 

 

 

Plaats een reactie

Your email address will not be published.